Isolatie

Dak – of zoldervloerisolatie
Wie zijn dak of zoldervloer isoleert kan heel wat energie besparen. Dakisolatie houdt niet alleen de koude buiten tijdens de winter, het houdt ook de warmte buiten tijdens warme zomerdagen.  Ook de stookkosten kunnen de energiefactuur doen verkleinen. Meer info op www.energiesparen.be.  Isolatie is sowieso een heel interessante investering op gebied van energiebesparing.

Premies
De premie van de netbeheerder en de Vlaamse dakisolatiepremie van de Vlaamse Overheid zijn samengesmolten tot één premie.
De netbeheerder (samen met de Vlaamse Overheid) geeft een premie tot 8€/m². Via  de belastingen kan er 30% van de factuur gerecupereerd worden. In de toekomst zullen de premies voor energiebesparende investeringen hervormd worden en zullen sommige premies afgebouwd worden. Dat zal ten vroegste op 1 juli 2016 gebeuren.

Info mbt belastingen

In inkomstenjaar 2016 is er enkel een belastingvermindering voor dakisolatie van toepassing in een woning die minstens 5 jaar in gebruik werd genomen bij de start van de werken. De belastingvermindering bedraagt 30 % van de uitgaven met een maximum van 2000 euro (3070 euro geïndexeerd voor inkomstenjaar 2016) en is verbonden aan enkele voorwaarden :

  • de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een aannemer volgens de regels van goed vakmanschap;
  • de aannemer bevestigt dat het gebruikte isolatiemateriaal een thermische weerstand R heeft die gelijk is aan of groter is dan 2,5 m2K/W;
  • de aannemer moet de verplichte formuleringen op de factuur vermelden

Wij verzorgen na de werken dat alle nodige documenten met betrekking tot het bekomen van de premies in orde worden gebracht.

Isolatie laten plaatsen
Indien gewenst kan ter plaatse een opmeting en een offerte gratis en geheel vrijblijvend opgemaakt worden.  Alle documenten mbt het bekomen van alle premies worden eveneens opgemaakt alsook uitgelegd.
Wie zijn zolder zelden of nooit gebruikt (enkel als opslag voor wat spullen) kan indien mogelijk ervoor opteren de vloer te isoleren in plaats van het dak.
De diktes van de isolatie worden in samenspraak met de klant besproken.  Hoe dikker de isolatie, hoe hoger de RD waarde (warmteweerstand van de isolatielaag of  de weerstand die de laag biedt tegen warmteverlies uitegdrukt in m²K/W) en hoe beter de isolatie.
Een dampscherm – luchtscherm wordt altijd geplaatst aan de warme zijde van de woning. Dit voorkomt dat er teveel vocht in de isolatie binnendringt.
Voor meer vragen kan u ons gerust contacteren op info@laverge.be of kunt u het contactformulier invullen.

[Ezcol_1third id = "" class = "" style = ""]
dakisolatie-(1)

Voorbeeld: Startfase zonder tussenruimtes
[/ezcol_1third]

dakisolatie-(2)

Aanbrengen van douglas planken om tussenruimtes te creëren

dakisolatie-(3)

Afwerking: Isolatie met alu dampscherm aanbrengen