Vraag je offerte aan

Thuisbatterij

imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage

Een thuisbatterij wordt gebruikt om elektriciteit op te slaan die door zonnepanelen wordt opgewekt. Door energie op te slaan wanneer de vraag laag is en deze opgeslagen energie te gebruiken wanneer de vraag hoog is, kan een thuisbatterij helpen om het eigen gebruik van hernieuwbare energie te maximaliseren en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

De bedoeling van een thuisbatterij is om het verbruik 's avonds en 's nachts op te vangen door de opgeslagen energie in de batterij van overdag via de zonnepanelen. Op deze manier kan er van cc maart tot cc oktober volledig off grid gewerkt worden als er slim wordt omgegaan met de verbuikers van de woning.

Verbruikers zoals een wasmachine, droogkast, vaatwas enz. proberen overdag, als er energie wordt opgewekt, te laten werken. En rekening houden deze verbruikers overdag te spreiden mbt het capaciteitstarief, dus niet samen laten werken.

Een thuisbatterij kan niet alleen helpen om de energierekening te verlagen, maar ook om de ecologische voetafdruk te verkleinen door het gebruik van schone energie te bevorderen.

Thuisbatterijen kunnen verschillende formaten en capaciteiten hebben, afhankelijk van de energieopwekking van de zonnepanelen. Standaard thuisbatterijen hebben een capaciteit van 5kwh en 10kwh en kunnen in de meeste gevallen uitgebreid worden. Is merk per merk afhankelijk.

Een ander voordeel van een thuisbatterij is dat het kan helpen om de piekbelasting op het elektriciteitsnet te verminderen, wat kan bijdragen aan een algemene stabiliteit van ons netwerk. Door energie op te slaan en te gebruiken op momenten dat de vraag hoog is, kunnen thuisbatterijen helpen om de druk op het netwerk te verminderen en het risico op stroomstoringen te verkleinen.

Kortom, een thuisbatterij kan een waardevolle toevoeging zijn voor huishoudens die investeren in hernieuwbare energie en hun zelfconsuptie hiermee verhogen. Het kan financiële voordelen opleveren, bijdragen aan milieubescherming en voorzien in meer betrouwbaarheid en veerkracht tijdens stroomuitval of andere onvoorziene omstandigheden.

Inlichtingen? 
info@laverge.be