Vraag je offerte aan

Zonnepanelen

imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage

Vanaf 2021 vervalt het prosumententarief en kunnen er premies verkregen worden tot 1500€ in de investering van zonnepanelen.

Het is nog steeds heel interessant om te investeren in groene energie. Zonnepanelen zijn nog altijd één van de beste investeringen en financieel interessant, toegankelijk en makkelijk als groen energiesysteem. 

Voor wie geldt de premie?

Alleen personen met een gebouw dat al vóór 1 januari 2014 aangesloten was op het distributienetwerk van Fluvius. Nieuwbouw komt dus niet in aanmerking voor deze premie (maar kan wel gebruik maken van andere steunmaatregelen, zoals een vermindering van 50% of zelfs 100% op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar als de woning voldoet aan de BEN-normen; E-peil van maximaal 30 of 20).

Je kan maximaal 1500€ bekomen en nooit meer dan 40% van de totale kostprijs van de installatie. Je ontvangt 300€/kwp tot 4kwp. Vanaf 4kwp tot 6kwp ontvang je 150€ per kwp. Dus een een maximum van 6kwp of 1500€. 

Voorbeeld: Een installatie van 4760 kw aan panelen of 14 panelen van 340W - dan krijg je een premie van 4kw x 300€ (4000W) en 0,76kw x 150€ (760W) - totaal van 1314€. Vanaf 2022 tot in 2024 zal het premiebedrag terug dalen en wordt deze afgebouwd.

Polykristallijne zonnepanelen herken je aan de diep blauwe kleur. Zijn iets minder rendabel tov de monokristallijne zonnepanelen maar wel goedkoper in aankoop.

Monokristallijne zonnepanelen zijn beter bekend als de 'zwarte zonnepelen'. Ze behalen een beter rendement dan de blauwe zonnepanelen maar hun kostprijs ligt iets hoger. Deze panelen werden in het verleden vaak gebruikt wanneer er minder oppervlakte beschikbaar is maar vandaag de dag zijn ze vrijwel de norm in vele installaties. 

Op vandaag is de investering in zonnepanelen nog steeds rendabel als je dit vergelijkt met een bedrag dat op je bankrekening staat.

Vraag vrijblijvend een simulatie berekening - terugverdientijd.

Gecertficeerde installateur