Vraag je offerte aan

Zonnepanelen

imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage imagepage

2024 - Wij zijn een gecertificeerd installateur van zonnepanelen (www.rescert.be) - nummer 02719

Bij het plaatsen van zonnepanelen (full black - Tier 1) houden wij rekening met de ligging en oriëntatie van het dak. Elke situatie is anders en apart te bekijken ter plaatse. Traject bekabeling, plaats omvormer, de verdeelkast, dit wordt bekeken bij de opmeting op basis van de wensen van de klant.
 

Het wattage van de panelen ligt op vandaag cc 410W-430W. Hoe groter het wattage, hoe groter de zonnepanelen zelf.

De dakhaken en gebruikte vijzen die wij gebruiken zijn uit RVS (roestvrij). De aluminium H-profielen worden volledig uitgeregeld op het dak dmv de volledig verstelbare dakhaken die wij plaatsen. Kabels van de zonnepanelen worden bij ons altijd opgebonden, zodat er geen kabels loshangen op de pannen zelf.

Wij houden met alle details rekening. Esthetisch moet dit ook in orde zijn!

De omvormers die wij plaatsen zijn hybride omvormers. Dit wil zeggen dat ten alle tijde een thuisbatterij kan aangesloten worden, toekomstgericht of direct, indien gewenst.

Vroeger werden de zonnepanelen enkel en zoveel als mogelijk naar het zuiden gericht. Op vandaag, 2024, proberen wij zoveel mogelijk verschillende oriëntaties op te stellen. Reden daarvan is de digitale teller en het spreiden van de verbruikers tov opwekking zonnepanelen op het  moment van de dag.

Het is nog steeds heel interessant en zal interessant blijven om te investeren in groene energie. Zonnepanelen zijn nog altijd één van de beste investeringen en financieel interessant, toegankelijk en makkelijk als groen energiesysteem. Ook heeft dit een meerwaarde voor de woning en het E peil.

Op vandaag is de investering in zonnepanelen nog steeds rendabeler als je dit vergelijkt met een bedrag of het percentage rente dat je krijgt via een bankrekening.
 

Korte theoretische uitleg werking:

Zonnepanelen, ook wel bekend als fotovoltaïsche panelen, zijn een vorm van duurzame energietechnologie die zonlicht omzet in elektriciteit.

Deze panelen bestaan uit meerdere fotovoltaïsche cellen die zonlicht absorberen en omzetten in gelijkstroom elektriciteit. Dit proces maakt gebruik van het fotovoltaïsche effect, waarbij lichtdeeltjes, of fotonen, elektronen in het materiaal van de cellen in beweging brengen, waardoor een elektrische stroom ontstaat. Deze gelijkstroom wordt omgevormd naar wisselstroom door de werking van een omvormer. 

Bovendien dragen zonnepanelen bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en helpen ze de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. 

Kortom, zonnepanelen zijn een veelbelovende technologie die bijdraagt aan de overgang naar een duurzamere en milieuvriendelijkere energievoorziening.

Door gebruik te maken van zonne-energie kan de ecologische impact verminderd worden.

@2024

Vraag vrijblijvend een offerte

info@laverge.be

Gecertficeerde installateur